Известие

Collapse
No announcement yet.

1.9ТД общи приказки и помощ

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Това с прокарване жило вътре в купето отдавна съм го направил. Много е удобно, дърпам го паля и след минутка го връщам и вече е ок с оборотите, иначе не издържах това тресене. С педала на гаста е по трудно да се поддържат оборотите.
    Фиат Мултипла 1.9 жтд фейслифт / Алфа Ромео 146 1.9 ТД ех/ Лада 2105 ех
    Американски форум: Питаш нещо и ти отговарят.
    Руски форум: Питаш нещо и теб те питат.
    Български форум: Питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!

Comment

• Първоначално публикувано от salih84 Покажи съобщение
      Това с прокарване жило вътре в купето отдавна съм го направил. Много е удобно, дърпам го паля и след минутка го връщам и вече е ок с оборотите, иначе не издържах това тресене. С педала на гаста е по трудно да се поддържат оборотите.
      От къде прокара жилото и от какво е?
      Alfa 155 1.9TD '97 EX
      Alfa 166 2.4 JTD EX
      Alfa 156 2.4 JTD

Comment

• Жилото го прокарах в купето, като направих дупка в гумената тапа през която минава жилото на газта. Дупката направих с малка ръчна бормашина.
        Самото жило купих от магазин за велосипеди. По спомен мисля, че беше 2.5 метра, после малко го отрязах за да стане точно.

Успех с монтажа.

Comment

• Ебати тд-то,много върло бре,на студовете пали одма,миналата година на сестра ми запали на минус 17 без ядове,сега и мойта е така,се едно си е лятоНоооо сипвам по литър хидравлично ,или моторно масло на резервоар-дали помага...Голем двигател зае.и!

Comment

• Глава на ТД

Колеги какво ще кажете за пукнатините между клапаните?
            Attached Files

Comment

• Първоначално публикувано от dessso Покажи съобщение
              Колеги какво ще кажете за пукнатините между клапаните?
              Така да се каже 'нормално е'
              Alfa 155 1.9TD '97 EX
              Alfa 166 2.4 JTD EX
              Alfa 156 2.4 JTD

Comment

• Интересно е че е работила до последно без да грее или надува маркучите. Става ли за ползване или да търся друга глава.

Comment

• Първоначално публикувано от dessso Покажи съобщение
                  Интересно е че е работила до последно без да грее или надува маркучите. Става ли за ползване или да търся друга глава.
                  Най добре си я провери...и мойта е така и няма проблем
                  Alfa 155 1.9TD '97 EX
                  Alfa 166 2.4 JTD EX
                  Alfa 156 2.4 JTD

Comment

• Това се наблюдава и при ВМ двигателите, без да се явява проблем по време на експлоатация.
                    1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon

Comment

• Колега за какво я свали главата, някакъв проблем ли имаше или просто профилактично?

Comment

• Главата я свалих от фиат типо който бракувах, мотора е работил до последно, но компресията на студен мотор беше 17-18бар, свалих главата за пасване на клапаните, гледам че водачите също са за смяна,и мислех да си сменя сегментите и биелните лагери и да прехвърля мотора на алфата.

Comment

• Като приключиш с цялата процедура може да споделиш колко е излязло всичко като сума.И ако прехвърлиш мотора на алфата да споделиш как работи като цяло.
                          Аз също мисля за нещо подобно, да я разглобя да видя как е, мен напоследък (по точно тая зима) много взе да тресе на студен мотор и обогатотеля не помага много. Мисля да видя клапаните как са, според мен пали на 3 цилиндъра и затова тресе много. Като начало нее зле да премеря компресията.

Поздрави и успех!

Comment

• Разбира се, ще реша какво да правя с главата и после мятам мотора. Моя на алфата също тресе студен и прекъсва, свещи и дюзи проверени, компресия на 2 от цилиндрите 25 на останалите 2 по 28 бара, след слагане на малко масло в цилиндъра става 32бара, значи сегменти.

Comment

• dessso, а като имаш време да погледнеш дали имаш луфт на шаибата на разпределителния вал,аз имам две и на двете има луфт а защо е така идея си нямам...
                              Alfa 155 1.9TD '97 EX
                              Alfa 166 2.4 JTD EX
                              Alfa 156 2.4 JTD

Comment

• Утре ще погледна и ще пиша, на алфата разпределителния вал е много износен жлеба където влиза привода на вакуум помпата, при типото почти няма износване, а сигурно е на двойно повече километри.

Comment

Working...
                                X